Image

Praktijkinformatie: tarieven/ vergoedingen/ beroepsvereniging


Op deze pagina vind je meer informatie over de tarieven en mogelijkheden tot vergoeding. 

Daarna volgt informatie over de beroepsverenigingen waar ik lid van ben en het klachtrecht.

Tarieven

Kosten voor een gesprek (sessie) bedragen €80 euro wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering of werkgever. Kom je hier niet voor in aanmerking dan reken ik €65 euro per sessie. Voor consulten die niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd wordt €40 in rekening gebracht. 

Vergoeding zorgverzekeraar

Omdat je alleen aanspraak kunt maken op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering hoef je geen eigen risico te betalen. De hoogte van de vergoeding hangt af van het pakket van jouw aanvullende verzekering. De behandeling valt onder de alternatieve/complementaire geneeswijzen. Elk jaar bekijken de zorgverzekeraars hun beleid hierop en veranderen dit. Daarom raad ik je aan om via deze link http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie te bezien waar je aanspraak op kunt maken.
 
Er is geen verwijzing nodig van de huisarts. De huisarts wordt alleen op de hoogte gebracht van de behandeling als je dit zelf op prijs stelt. Dit heeft de volgende voordelen: 
  • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de zorgverzekeraar. Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden. 
  • Er hoeft geen DSM-V diagnose (stoornis) vastgesteld te worden voordat je professioneel begeleid kunt worden. 
Informatie voor de zorgverzekeraar: AGB code zorgverlener: 90049522. Kamer van koophandel nummer: 59693274
 

Vergoeding werkgever

De gesprekken worden soms ook vergoed door de werkgever bijvoorbeeld vanuit het loopbaanbudget.
 

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

De praktijk bevindt zich op 2 minuten loopafstand van de bushalte en 20 minuten loopafstand van het centraal station. Er zijn altijd voldoende parkeerplekken in de buurt.

Duur sessie

Een sessie duurt 60 - 75 minuten, afhankelijk van de gebruikte methode. Bij een sessie zijn ook de voorbereiding en de verslaglegging inbegrepen. Na elke sessie ontvang je een factuur, die je afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten, kunt indienen bij de zorgverzekeraar. De factuur dient binnen 14 dagen betaald te worden.
 

Beroepsverenigingen

Van Oss Psychotherapie & Coaching is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:
 
  • Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) lidcodenummer 442.13.A
  • European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP)
  • Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP); dit is de Belgische koepelorganisatie voor de Europeese Associatie voor Psychotherapie (EAP)
  • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) licentienummer: 103231R
  • Association for Contextual Behavioural Science (ACBS)

Klachtrecht/ tuchtrecht en geschillencommissie

Mocht je ontevreden zijn over de behandeling, en komen we er samen niet uit, dan kun je een beroep doen op een klachtenfunctionaris die je kan bijstaan. Dit valt onder het klachtrecht Wkkgz (Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg). Hiervoor kun je contact opnemen met mijn beroepsvereniging de VIT. In navolging van deze wet ben ik ook aangesloten bij een geschilleninstantie en dat is de SCAG (Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg). De RBCZ draagt zorg voor invulling van het tuchtrecht.

Als je nog vragen hebt over vergoedingen, of als je wilt weten of ik ook jou kan helpen: bel of mail me via Van Oss Psychotherapie & Coaching.