Image

Over mij


Mijn naam is Moniek van Oss (1966). Als therapeut en coach heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met mensen. Wat mij drijft is mensen te helpen om niet behulpzame reactiepatronen te doorbreken en hun leven weer af te stemmen op hun persoonlijke waarden en dromen.

Waar sta ik voor als therapeut en coach?

Waar het mij om gaat, is bij te mogen dragen aan een beter leven... Een leven waarin je jezelf bevrijdt van de 'zinloze patronen' waarin je verstrikt bent geraakt. Een leven waarin weer ruimte is voor al die dingen die er werkelijk toe doen voor jou. Het woord zinloos plaats ik hierbij tussen aanhalingstekens,  omdat het vaak gaat om manieren van overleven die ons in het verleden behulpzaam zijn geweest. Ze blijken nu echter overbodig te zijn. Sterker nog; ze bezorgen ons steeds meer last.
In mijn werk probeer ik steeds een brug te slaan van klachten naar levenskunst en groei. Hierbij vormen jouw kernwaarden en doelen het uitgangspunt. 
 

Deskundigheid 

Ik hecht veel waarde aan kwaliteit. Ik blijf mezelf voortdurend bijscholen en heb de volgende opleidingen gevolgd: 

  • Educatieve Academie in Antwerpen; opleiding voor Integratieve Psychotherapie. Deze opleiding is erkend door de Europese Associatie voor Psychotherapie en leidt dus op tot het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP).
  • ACT; Acceptatie en Commitment Therapie. (Basis en vervolgopleiding en daarnaast verschillende specialisaties zoals:  ACT for Trauma/ ACT for Anxiety and Depression/ ACT with grief and loss/ ACT as a brief intervention).
  • EMDR; Eye Movement Desensitization and Reprocessing
  • Voice Dialogue (Opleiding tot Facilitator)
  • Opleiding Positieve Psychologie
  • Academie Mens Arbeid

Daarnaast heb ik verschillende cursussen/ workshops gevolgd:

MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living), Burnoutbegeleiding, Verliesbegeleiding, Lichaamsgerichte interventies, EFT (Emotional Freedom Techniques), Trauma Informed Stabilization Treatment (Janina Fisher) en Trauma (Bessel van der Kolk). Diverse workshops in ACT, Compassie (Ernst Bohlmeijer), Psyche en gewicht, enz.  

Waarden

Kernwaarden voor mij als therapeut zijn betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, betrokkenheid en respect. Ik wil een prettige en veilige context bieden door een houding van acceptatie. Vanuit die basis wil ik je stimuleren tot verandering in een door jou gewenste richting. Ik zal een heldere spiegel voorhouden vanuit een open blik. Centraal voor mij staat doen wat werkt voor jou, om jouw kwaliteit van leven te verbeteren.
Een belangrijk voorbeeld in mijn werk is Russ Harris (therapeut, coach en toonaangevend trainer).