Image

Over mij


Mijn naam is Moniek van Oss (1966). Als therapeut en coach heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met mensen. Wat mij drijft is mensen te helpen om niet behulpzame reactiepatronen te doorbreken en hun leven weer af te stemmen op hun persoonlijke waarden en dromen.

Het proces waarin mensen zich bevrijden uit de ‘zinloze’ patronen waarmee ze zichzelf klem zetten en vanuit de hier ontstane ruimte het leven opnieuw kunnen vormgeven, ervaar ik als een heel waardevol en boeiend proces. Het woord zinloos plaats ik hierbij tussen aanhalingstekens omdat het doorgaans gaat om vormen van overleving die ons in het verleden grote diensten hebben bewezen maar nu overbodig blijken te zijn. Sterker nog; ons steeds meer last bezorgen.

In mijn werk probeer ik steeds een brug te slaan van het hanteren van psychische klachten naar levenskunst en groei. Hierbij vormen jouw kernwaarden en doelen het uitgangspunt.
 
Aan de Educatieve academie in Antwerpen heb ik de opleiding voor Integratieve Psychotherapie gevolgd en met succes afgerond. Deze opleiding is erkend door de Europese Associatie voor Psychotherapie en leidt dus op tot het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP). Ook ben ik opgeleid in ACT (Acceptatie & Commitment Therapie), Voice Dialogue, MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Focusing, Coaching en in de Positieve psychologie.
Naast deze scholing heb ik vele aparte cursussen en workshops  gevolgd op het gebied van stressvermindering, burnoutbegeleiding, verliesbegeleding, eenzaamheid, omgaan met HSP, psyche en gewicht en loopbaanbegeleiding. Ik vind het belangrijk me steeds te blijven verdiepen in nieuwe inzichten en werkwijzen.
Kernwaarden voor mij als therapeut zijn integriteit, zorgvuldigheid en respect. Ik wil een prettige en veilige context bieden door een houding van acceptatie en vanuit die basis prikkelen tot verandering in een door jou gewenste richting. Ik zal een heldere spiegel voorhouden vanuit een open blik. Centraal voor mij staat doen wat werkt voor jou, om jouw kwaliteit van leven te verbeteren.
 
Een belangrijk voorbeeld in mijn werk is Russ Harris (therapeut, coach en toonaangevend trainer in Acceptatie en Commitment Therapie).