Image

Seniorencoaching


Als senior heeft u de nodige levenservaring opgebouwd. U beschikt over veel bagage die u zowel behulpzaam kan zijn als in de weg kan zitten. Mijn werkwijze zal er voortdurend op gericht zijn die ervaring in een groeiperspectief te plaatsen zodat u er uw voordeel mee kan doen.
Levensvragen die zich aandienen kunnen betrekking hebben op zingeving, het verlies van dierbaren, eenzaamheid, de eindigheid van het leven, pensionering, verandering van woonomgeving en omgaan met ziekte van uzelf en uw naasten.
 
Als oudere werknemer moet u zich zien te verhouden tot jongere generaties met nieuwe ideeën. Tegelijkertijd beschikt u over een levenservaring die jongeren juist missen. Hoe zorgt u ervoor dat u ook op latere leeftijd flexibel in blijft spelen op veranderingen en voldoening kunt blijven putten uit uw werk.
 
Bent u niet (meer) werkzaam en zijn de kinderen inmiddels het huis uit, dan zoekt u misschien naar een nieuwe invulling van uw leven. Door anders om te gaan met de ontstane leegte kan deze transformeren tot een ruimte waarin nieuwe mogelijkheden zich aandienen. U kunt namelijk altijd een waardevolle bijdrage blijven leveren.
 
Wanneer (lichamelijke) beperkingen toenemen en het ouder worden meer centraal komt te staan ontstaat wellicht de behoefte om de balans op te maken. Het leven vraagt om integratie; sommige gebeurtenissen vragen er nog om een keer echt ‘vastgepakt’ te worden, voor zij losgelaten kunnen worden en tot rust kunnen komen.
 
Veel blijkt aan verandering onderhevig, waar u mogelijk ook naar rust en stabiliteit verlangt. Mijn ervaring in het werken met senioren heeft mij geleerd dat ouder worden vraagt om ware levenskunst.
 
Als senior vindt u in mij als seniorencoach een integere en ervaren gesprekspartner met wie u uw levensvragen kunt delen. Daarnaast heb ik een flinke koffer met bagage waarmee ik u van dienst kan zijn om uw leven te vervolgen en te voltooien op een manier die aansluit bij uw waarden. Daarvoor is het namelijk nooit te laat. Hoe dit eruit kan zien leest u op de andere pagina’s.