Skip to main content
tarieven en vergoedingen

Tarieven, vergoedingen en overige informatie

Op deze pagina vind je meer informatie over de tarieven en mogelijkheden tot vergoeding. Daarna volgt praktische informatie over de bereikbaarheid en informatie over de beroepsverenigingen waar ik lid van ben:

  • vergoeding is mogelijk via de aanvullende zorgverzekering of jouw werkgever
  • je betaalt geen eigen risico bij de zorgverzekering
  • er is geen verwijzing van de huisarts nodig
  • ik ben lid van verschillende erkende beroepsverenigingen

Op dit moment is er geen wachtlijst en kun je op korte termijn terecht voor een afspraak.

Tarieven

Het tarief voor een therapiegesprek (sessie) bedraagt € 80 euro. Het tarief voor therapie is vrijgesteld van BTW.  Voor coaching via organisaties gelden andere tarieven.

Een sessie duurt een uur met een maximale uitloop van 10 minuten.

Voor consulten die binnen 24 uur worden afgezegd wordt € 50 in rekening gebracht. Deze kosten kun je niet declareren bij de zorgverzekering. 

Vergoeding therapie door zorgverzekeraar

Aangezien ik in het bezit ben van het European Certificate of Psychotherapy (ECP) worden de kosten voor therapie (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Omdat je alleen aanspraak kunt maken op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering hoef je geen eigen risico te betalen. De hoogte van de vergoeding hangt af van het pakket van jouw aanvullende verzekering. De behandeling valt onder de alternatieve/complementaire geneeswijzen. Ik raad je aan om via deze link http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie te bekijken waar je aanspraak op kunt maken.

Er is geen verwijzing nodig van de huisarts. De huisarts wordt alleen op de hoogte gebracht van de behandeling als je dit zelf op prijs stelt. 

Informatie voor de zorgverzekeraar: AGB code zorgverlener: 90049522. Kamer van koophandel nummer: 59693274

Vergoeding door werkgever

Kosten voor coaching worden niet vergoed door de zorgverzekering. Mogelijk worden deze kosten wel vergoed door jouw werkgever. HR of personeelszaken (P&O) beschikken vaak over een budget dat besteed kan worden aan persoonlijke ontwikkeling. 

De kans is ook aanwezig dat in jouw CAO een loopbaan, coaching- of opleidingsbudget is opgenomen, van waaruit coaching vergoed kan worden. 

Belastingaftrek voor ondernemers

De kosten van coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als zijnde bedrijfskosten.

Mijn BTW- nummer: NL001697657B18 

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

De praktijk bevindt zich op 2 minuten loopafstand van de bushalte en 20 minuten loopafstand van het centraal station. Er zijn altijd voldoende parkeerplekken in de buurt.

Bereikbaar via telefoon en mail.

Aangezien ik vaak in gesprek ben kun je het beste mijn voicemail inspreken of een mail sturen. Je kunt dan aangeven of je meteen een afspraak in wil plannen of graag nog even telefonisch contact wil. Ik reageer doorgaans binnen 1 werkdag (uiterlijk binnen 2 dagen). Mocht dat niet het geval zijn dan is je mail mogelijk in de Spam box beland (en kun je dus beter even bellen).

Beroepsverenigingen

Van Oss Psychotherapie & Coaching is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

  • Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) lidcodenummer 442.13.A
  • European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP)
  • Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP); dit is de Belgische koepelorganisatie voor de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP)
  • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) licentienummer: 103231R
  • Association for Contextual Behavioural Science (ACBS)