Skip to main content
voice dialogue

Voice Dialogue

Met Voice Dialogue kun je verschillende kanten van jezelf leren kennen, ook die kanten die je vanuit een onverwachte hoek lijken te saboteren. Door de verschillende aspecten van jezelf te verkennen, op waarde te schatten, zonder je er automatisch door te laten leiden, kun je zelf de regie pakken over je leven. Je luistert naar al die verschillende kanten of stemmen in jou, om tot wijze besluiten te komen die recht doen aan jou als persoon.

Voice Dialogue, een proces van heling en integratie om bewust de regie in handen te nemen

De verschillende kanten van jezelf laten samenwerken

Voice Dialogue laat je kennismaken met verschillende kanten van jezelf; je vele innerlijke ikken zoals je beschermer, je innerlijke criticus, je rebel, je pleaser, je kwetsbare kant en je levensgenieter. Met behulp van Voice Dialogue ga je heel praktisch met die verschillende kanten of delen van jezelf aan de slag. Door ruimte te geven aan ieder deel en er daadwerkelijk naar te luisteren, wordt al snel duidelijk wat ieders behoefte is en wat ieders bijdrage kan zijn. Je leert zien wanneer welke ikken het best tot hun recht komen. Het doel is dat je de verschillende aspecten van je persoonlijkheid tot samenwerking brengt en onder leiding van je bewuste ego; jouw wil.

Ook die ikken die je liever het zwijgen oplegt komen aan bod. Dit voorkomt dat je er als het ware op een onbewaakt moment door wordt overgenomen en dingen doet waar je later spijt van hebt. Je haalt ze uit de schaduw en benut hun verborgen potentieel. Door de energie ervan op een constructieve manier aan te wenden word je een completer mens. Je creëert meer begrip voor jezelf, wat bijdraagt aan acceptatie.

Omgaan met dilemma’s door meerdere kanten van jezelf aan bod te laten komen

Voice Dialogue biedt je tenslotte helderheid bij keuzevraagstukken waarbij meerdere delen in jou zich opdringen, die allen gehoord willen worden. Door vanuit een middenpositie de verschillende kanten van jou aan het woord te laten wordt het dilemma vanzelf duidelijk. Je ontdekt met welke keuze je recht doet aan jou als gehele persoon. Je bepaalt welk deel van jou meer of minder ruimte krijgt, in de situatie van dat moment. Door de regie op te pakken kun je ook andere kanten van jezelf tot bloei laten komen, daarmee zorg je voor een betere balans in je leven.